Crea el teu repte per donar suport a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

Recapta fons per a la investigació de la salut cardiovascular

Crear repte

Total recaptat

18206 €

Moments per crear el teu repte

Celebració

Celebres el teu aniversari, o el de noces, i en lloc de regals vols recollir donatius solidaris? Sou una família emprenedora i implicada en diverses causes i voleu recaptar per La Marató?

Esport

T'apuntaràs a una prova esportiva i hi vols afegir una motivació solidària? La Pica d'Estats, el Pedraforca, el Canigó o la Mola es poden convertir en el teu repte! O ets més de cursa ciclista, de bombers, de marató o de travessa nedant?

Amics i família

Tens molts amics solidaris i poder de convicció? Al teu voltant hi ha empreses solidàries amb ganes de fer donatius? Vius o has viscut de prop un problema de salut cardiovascular? Les xarxes són el teu medi natural? Ets un ambaixador potencial?

Com crear el teu repte

Per fer el teu repte personal a favor de La Marató, segueix aquestes indicacions per tal de crear i publicar el teu repte i així recaptar fons per la Salut mental.

 1. Fes clic al botó Crear repte
 2. Descriu el repte: posant el títol i subtítol, explicant la història i decidint l'objectiu econòmic de recaptació i fins quan
 3. Afegeix fotografies i vídeos
 4. Publica el repte
 5. Pots inspirar-te en els testimonis de l'any passat
 6. Revisarem que el teu repte sigui correcte, i si hi ha algun aspecte a millorar ens posarem en contacte amb tu. Una vegada hagis publicat el repte ja podràs fer-ne difusió per tal que les teves amistats, família, entorn laboral i social col·laborin a favor de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

A què es destinen els fons?

El programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio es farà el diumenge 19 de desembre i estarà dedicat a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. Aquests són, només, alguns dels problemes de salut mental que centraran la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 19 de desembre.

La Marató 2021 estarà dedicada a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida.

S'estima que hi ha mil milions de persones al món que presenten un problema de salut mental. Es tracta, doncs, de malalties molt freqüents que representen una càrrega personal, familiar i social molt elevada, si es tenen en compte els anys de preocupació, patiment i baixa qualitat de vida de les persones i famílies afectades, així com els elevats costos sociosanitaris, tant directes com indirectes, que generen.

A Catalunya, cada dia moren 45 persones per un problema cardiovascular, 2 cada hora

La recerca en l'àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin en La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de I'esperança de vida de les persones.

Catalunya disposa d'una xarxa sòlida de grups de recerca en malalties cardiovasculars, que, gràcies al fons recaptats, podran aportar avenços en la seva prevenció, el tractament i el pronòstic amb l'objectiu de millorar l'esperança i la qualitat de vida de les persones afectades.

Exemples de reptes d'altres anys

 • 100 pujades a la Catedral de Girona

  Jordi Casademont-Catedral de Girona

 • Gaming.cat

  Francesc Felipe Legaz

 • BuhoMan

  David Barranco

Tancar

100 pujades a la Catedral de Girona

Quan penso en la Marató, penso en solidaritat i en les ganes de voler aportar el meu gra de sorra per ajudar a fer un món millor.
És per aquest motiu que vaig voler crear el repte solidari de pujar 100 vegades les escales de la catedral de Girona. Tota la gent del meu voltant em va estar recolzant durant el repte. També vaig rebre aportacions de molta més gent de la que esperava. La bondat de les persones no té fi.
Eternament agraït a migranodearena per fer- ho possible i a tota la gent que em va acompanyar durant el repte.

Jordi Casademont-Catedral de Girona

Tancar

Gaming.cat

Des de Gaming.cat fa dos anys que donam suport a La Marató amb un repte que consisteix en un directe de 15 h al nostre canal de Twitch, i en el qual participen moltes altres comunitats aficionats als videojocs. Durant els directes animam els espectadors a fer un donatiu al nostre repte.
És molt emotiu veure com tanta gent de comunitats tan diferents uneix per donar suport a una causa tan noble i tan nostra com és La Marató!

Francesc Felipe Legaz

Tancar

BuhoMan

Tot va començar després d'un aquatló, entre rialles, parlant dels nostres familiars amb discapacitats o malalties mentals, va sorgir la bogeria d'organitzar un Ironman per demanar fons; les rialles llavors es van convertir en riallades perquè no pensàvem que ho poguéssim fer possible, però quan es té un objectiu i un equip amb valors comuns, els projectes surten. Pel camí se'ns va creuar gent fantàstica, disposada a donar un cop de mà amb un gran somriure a la cara. El cansament, sens dubte, va valdre la pena!!

David Barranco

FAQs

Com puc col·laborar?
Pots crear la teva campanya personal a favor de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Qualsevol moment és bo per crear una campanya, aprofita un esdeveniment esportiu (una marató, cursa en bici, una trail de muntanya, una triatló etc.....) o una celebració personal ( aniversari o celebració de noces....) per recaptar fons a favor de la investigació de la salut mental.
A què es destinen els fons?
Els fons que es recaptin aniran destinats a sensibilitzar sobre la salut mental i a la recerca sobre un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.
Puc organitzar una campanya a favor de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?
Ens agradarà molt que ho facis. És molt fàcil: 1. Fes clic al botó “Crear repte” 2. Descriu el repte: posant el títol i subtítol, explicant la història i decidint l’objectiu econòmic de recaptació i fins quan. 3. Afegeix fotografies i vídeo. 4. Publica el repte. 5. Fes que la teva iniciativa arribi a tothom compartint la URL de la campanya. També pots compartir la teva campanya a les xarxes socials amb els botons que apareixen a la pàgina de la teva campanya.
Aquesta donació em desgravarà?
Sí. La solidaritat desgrava. El percentatge de desgravació dependrà de la quantitat aportada: per a aportacions anuals que no superin els 150€, la desgravació és del 80%.
Puc compartir el repte en les xarxes socials?
És molt important compartir el teu repte amb el nombre més gran de persones, així aconseguiràs més col·laboració. Cerca les icones de les xarxes socials i comparteix el repte amb l'etiqueta #MaratódeTV3
Què faig si he creat el meu repte i vull fer modificacions?
En cas que necessitis fer qualsevol canvi al teu repte personal, posa’t en contacte amb l’equip de migranodearena i t’ajudarem a fer les modificacions que calguin. Pots posar-te en contacte amb l’equip de migranodearena a través del formulari de contacte.
Què faig si tinc una incidència en el moment de fer la donació?
En cas que tinguis qualsevol dubte o problema a l’hora de fer una donació, posa’t en contacte amb l’equip de migranodearena i t’ajudarem a fer les modificacions que calguin. Pots posar-te en contacte amb l’equip de migranodearena a través del formulari de contacte.
Com puc obtenir el meu certificat fiscal?
En el moment de fer la donació, has de completar les dades necessàries per poder declarar la teva donació a Hisenda. Les dades imprescindibles són: Persones físiques: nom, primer cognom, segon cognom, DNI, adreça fiscal. Persones jurídiques: denominació fiscal, NIF i adreça fiscal. Un cop completades les dades, t’enviarem el certificat fiscal de donació que et servirà per poder deduir-te la donació.

Contacta'ns

T’agradaria crear un repte o realitzar un donatiu per a col·laborar amb La Marató d’enguany? L'equip de la Fundació migranodearena estarem encantats d’ajudar-te a fer-ho possible!

Truca al 93 205 21 91 o envia un formulari: